Poštovane/i

Osobito nam je zadovoljstvo pozvati vas na susret i razgovor s  prof. dr. sc. Bogdanović Savom,  istraživačem i znanstvenikom kao i predstavljanje njegove knjige ''Prokletstvo poziva'', na temu učenje i obrazovanje s posebnim naglaskom na obrazovanje odraslih.
 
U organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Bujština" Umag održat će se predstavljanje knjige „Prokletstvo poziva” prof. dr. sc. Save Bogdanovića, u petak 9. prosinca 2022. godine u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici UmagOsim autora u razgovoru sudjeluju: prof. Tatjana Vujić, ravnateljica POU "Ante Babić" Umag, mag. sc. Drago Kraljević, Milanka Marić i prof. Neven Ušumović, v. d. ravnatelja Gradske knjižnice Umag.

„Knjiga Save Bogdanovića „Prokletstvo poziva“ izuzetan je poduhvat, kako po njegovom sjajnom teorijskom utemeljenju osnovnih pojmova analize, tako i po razumijevanju neposredne prakse koja je omogućena upravo ovim pomno provedenim opojmljenjima. Knjiga ima dva lica, s jedne strane to je objektivna studija koja je analitičkim bogatstvom pojmova omogućila sagledavanje promjena i razvoja obrazovnih praksi, s fokusom na obrazovanje odraslih i razvoj ekonomije znanja, ali to je istovremeno i narativna auto etnografska analiza vlastitog životnog puta s fokusom na učenje i poučavanje, koja objedinjuje analitički uspostavljena poimanja omogućujući nam razumijevanje živog tkiva socijalnih procesa na primjeru osobne sudbine." (prof. dr. sc. Vjekoslav Afrić)

Sava Bogdanović rođen je 1947. u Kuli. Osnovnu školu završio je na Goransku, Učiteljsku školu u Foči, Pedagošku akademiju - likovni odgoj u Nikšiću. Diplomirao je sociologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirao. Radio je kao učitelj i nastavnik likovnog odgoja, a od 1975. godine profesor je sociologije na više visokoškolskih ustanova u Zagrebu. Koncem 2003. godine osniva Visoku školu tržišnih komunikacija AGORA u kojoj obnaša dužnost dekana sve do odlaska u mirovinu 2018. godine.

Veselimo se vašem dolasku i druženju!

S poštovanjem,
Ružica Mitrović Maurović,
predsjednica