Društvo Crnogoraca I prijatelja Crne Gore “ Bujština” Umag sudjelovalo je u tradicionalnom festivalu pod nazivom “Manjine svome gradu" koji se uobicajeno održava za dan grada Umaga 6.svibnja svake godine, ali je ove godine zbog poznate situacije s  epidemijom Kovid 19  bio odgođen.

Program u kome su sudjelovali predstavnici nacionalnih manjina zastupljenih u gradu Umagu kao  poklon svome Gradu,  odrzao se na novo preuređenom Trgu 1.svibnja u samom centru, uz poštivanje svih mjera predostroznosti I slijedeći preporuke Zavoda za javno zdravstvo.

U programu koji su pripremile članice i članovi DCiPCG Bujština Umag čitani su stihovi  članice društva Milunke Medojević – nepresušnog izvora emotivne poezije posvećene svojoj  “staroj” I “novoj” domovini. Pored same autorice stihove su čitale i Slobodanka Čošković te Ružica Mitrović Maurović, a u scenskom nastupu sudjelovali su I Sanja Čošković te Mićo Medojević.

Po završenom bogatom  glazbeno -scenskom proogramu nacionalnih manjina, te vedre ljetnje večeri na novom gradskom trgu, članovi društva počastili su svojim slatkim delicijama predstavnike gradskih institucija, gradonačelnika I sve prisutne gledaoce željne ovakvih druženja I događanja .

FOTO GALERIJA